1882-ben már tudták

1882-ben már tudták!

Nagyon érdekes megfigyelni, hogy bizonyos összefüggéseket, tényeket és igazságokat az emberek szeretnek újra-felfedezni. Legalábbis jól elfelejtik amit egyszer már bizonyítottak, aztán tapsolnak és akár díjat adnak érte, amikor jó kétszáz évvel később valaki újra ír róla.
Dr Wilhelm Ebstein saját összegzése megalkotásakor – ami véleményem szerint lenyűgöző írás – hogy tudtak ilyet alkotni kétszáz éve? (https://iiif.wellcomecollection.org/pdf/b21050533) – nyilván nem támaszkodhatott a modern kor vívmányaira (pl. CGM) és felfedezéseire (pl. fehérjeküszöb-hipotézis), azonban az, hogy a fogyás egyik központi kérdése az
ÉHSÉG,
már tudta!
És tudtán kívül, de a zsíros húsok javasolásával a szöveti egységben szereplő zsírokat szorgalmazta, valamint nagyon jó minőségű fehérjét adott a szervezetnek, tehát valamilyen mértékben felismerhette a tápanyagsűrűség kérdésének egy szeletét.
És az élelmiszeripar feldolgozóképessége még közel sem volt annyira agyafúrt, mint manapság…
Eltelt kétszáz év azóta, és most mindezt precízebben ismerjük. De az alapok nem változtak!
Jó lenne, ha nem kellene még 200 évet várni arra, hogy már a modern dietetika is elismerje: a fehérje és a zsír esszenciális makrotápanyagok, a szénhidrátok viszont annál inkább nem…
Te felismerted? Szeretnél életmódot változtatni?
———-
Ha még vannak kérdéseid, itt tudsz hozzám tanácsadást foglalni:
Várlak szeretettel a Kortalanul Premium Életmód Programban is:

Hozzászólás

<

három + tizenhét =

Scroll to Top