Az egészséges étrend gyógyuláshoz vezet

Az egészséges étrend gyógyuláshoz vezet

Látott már valaki a szabadban esőverte füvet legelésző elhízott szarvasmarhát?
A kutya, a farkashoz hasonlóan, eredendően húsevő állat (nem számítva a nemesítést, stb.). Ha eleget mozog, nincs teletömve gyógyszerrel és ősi táplálékához jut, diabéteszes lesz?
Nem valószínű.
A természetben az adott élőlény, ha fajra jellemző táplálékához jut, valamint az ideális élettérrel találkozik, pl. van helye ingergazdag területen mozogni – nem igazán lesz beteges és elhízott.
Akkor miért halnak meg? Hát jellemzően vagy öregség és azzal járó elgyengülése (elhasználódása) a szervezetnek, vagy egyszerűen elkalapálja egyik a másikat.
A természet kemény terep, erősnek és találékonynak kell lenni.
Hogy jön ide az ember?
Mi is a teremtett élővilág része vagyunk, életfolyamataink pedig genetikailag konzerváltak: a glukoneogenezis például ugyanazt jelenti szervezetünkben, mint amit jelent egy kutya sejtjeiben. Lehetnek apró eltérések emberi szervezetek között is, de 99 százalékban azonosak vagyunk, ezen folyamatok pedig közel 100 százalékban fajra jellemzően megegyezőek. A maradék egy százaléknyi különbség oka lehet pl. fizikai aktivitás, munkavégzés, gyógyszer-előtörténet stb. hatása.
 
Nem attól vagyunk egyediek, hogy az anyagcsere-folyamataink annyira mások lennének, mint az élővilág többi részének, vagy épp emberi szervezet és emberi szervezet között. Hanem munkánk, hivatásunk, szellemi es fizikai aktivitásunk, tálentumaink… a sort lehetne a végtelenségig folytatni.
Azonban az ember táplálkozása kisebb-nagyobb eltérésekkel, de konzervált, a tápanyagoknak genetikailag meghatározott életfolyamatokat kell szolgálniuk.
 
Az ember, egészséges étrend mellett nem hízik el, hanem ideális izom-, zsír, víz és csont testtömegszázalékkal és mennyiséggel rendelkezik❗️❗️❗️
Pontosan úgy, ahogyan az élővilég többi élőlényénél is ez látható.
A számodra egészséges étrend pedig zsíros állapotból segít testsúlyodhoz érned.
Van akkora ereje a tápláléknak, mint a gyógyszerek hatásának és annak, amit évek alatt megettél.
Ha pedig szellemileg a változás mellett tetted le a voksodat, csak nyerhetsz!
Hajrá!
Dávid
———-
Ha még vannak kérdéseid, itt tudsz hozzám tanácsadást foglalni:
Várlak szeretettel a Kortalanul Premium Életmód Programban is:

Hozzászólás

<

egy × 5 =

Scroll to Top