Kétféleképpen karbantartott egyes típusú diabétesz – és amit tanulhatunk a példákból

Kétféleképpen karbantartott egyes típusú diabétesz – és amit tanulhatunk a példákból

Egyes típusú cukorbetegség esetén, amikor nincs önálló inzulintermelés – nem kérdés, hogy szükséges-e inzulin.
Inkább az a fontos, tartsuk az inzulin aktivitását a szervezetben minél kisebb értéken, tehát a nap során akkor használjunk inzulint és annyit, amikor és amennyit feltétlenül szükséges!
Egyes típusú cukorbetegség esetén szinte minden szövődményt el lehet kerülni.
Ebben segítségünkre lehet a CGM – folyamatos glukózmonitor. Segíthet abban is, hogy tudjuk, mennyire alacsony vagy épp magas a vércukor és feleslegesen ne féljünk!
Számos esetben nemcsak a mértéktelen szénhidrátevészet és ipari mennyiségű inzulin a gond, vannak esetek, amikor a félelem, hogy hirtelen egy nagyon alacsony vagy nagyon magas vércukor-érték következik. Ami nem játék.
 
A felső grafikonon egy tanulmányból (https://academic.oup.com/jcem/article/94/7/2232/2596341) egy olyan illető adatai láthatók, aki nem használt CGM-t, valamint, többek között a hipoglikémiától való félemében is, mindent is megevett és sok inzulint is használt – így az átlagos HbA1c elég magas lett…
 
Ezzel ellentétben egy folyamatosan monitorozott szervezetben LOWCARB esetben tökéletesen működhet a csodálatos vércukor-háztartás.
Az illető tápanyagdús ételeket fogyasztott, azonban összességében jóval kevesebb kalóriát is fogyasztott, mint fentebbi “társa”.
Ha még nem vagy beteg, CGM helyett az egyszerű vércukormérő és tesztcsík is hathatós segítség lehet számodra és időben megelőzheted, hogy súlyosabb betegség vagy kórkép üsse fel a fejét.
Hajrá!
Dávid
———–
Ha még vannak kérdéseid, itt tudsz hozzám tanácsadást foglalni:
Várlak szeretettel a Kortalanul Premium Életmód Programban is:

Hozzászólás

<

öt − egy =

Scroll to Top