Miben fürdenek a génjeink?

Miben fürdenek a génjeink?

Az epigenetikus megközelítés azt sugallja, hogy a viselkedésünk, életvitelünk nagymértékben befolyásolhatja, hogy mely génjeink kapcsolódnak be vagy éppen ki.
Ez volt az egyik legnagyobb áttörés eddig az orvoslás történetében.
⁣⁣
A legtöbb ember hajlamos túl sok erőt tulajdonítani a génjeinek – a genetikának. Több ezren a génjeiket hibáztatják a betegségeikért, – pedig a gének túlnyomó része (nem mind!) csak megfelelő környezetben aktiválódik vagy épp marad nyugton. Sok esetben a gének lehetőségek tárházát jelentik, a ravaszt az húzza meg, milyen irányt is követsz.
MIBEN FÜRDENEK A GÉNJEID. MILYEN ÜZENETET KAPNAK…
⁣⁣Mit eszel, hogyan mozogsz, hogyan állítod helyre esetleg bomlott szervrendszereid működését, gondolataidat, érzéseidet és társas kapcsolataidat. Hogy milyen híreket hallgatsz, milyen kézikönyvet olvasol…
⁣⁣EZT KÖVETI A GÉNKIFEJEZŐDÉS.
Szó szerint bekapcsolhatod az egészséget vagy betegséget, súlygyarapodást vagy fogyást kialakító géneket. Egyes gének hajlamosíthatnak az elhízásra, a 2-es típusú cukorbetegségre vagy a szívbetegségre.
De a hajlamosítás nem predesztinált!
⁣⁣
Jelenlegi egészségünk kilencven százalékát az irányítja, hogy milyen környezetben fürdetjük a génjeinket – az étel, amit megeszünk, a testmozgásunk, a stresszel szembeni ellenálló-képességünk és a környezeti méreganyagoknak való kitettség mind-mind számítanak.
Vannak kifejezetten zavaró kifejezések. Ilyen például egy betegség előtt a ‘pre’ előtag. Olyan mintha már diagnosztizált betegség lenne – pedig a terminológia szerint ez inkább egy figyelmeztetés szeretne lenni.
A PREDIABÉTESZ PÉLDÁUL NEM CUKORBETEGSÉG. NEM LEHET HÁTRADŐLNI!
És akkor a csodákról nem beszélek, amikor a szakorvos nem tudja, hova tűnt a daganat, vagy mitől volt képes valaki felállni egyik pillanatról a másikra a tolószékből.
ÉLETMÓDVÁLTÁS! MÉG MA KEZDD EL!

Hozzászólás

<

19 − négy =

Scroll to Top