Vércukorszint és covid-19

Vércukorszint és covid-19 (2021. július 28.)

A kutatók széles körben végeztek szakirodalmi áttekintést az Open Access elérhető adatbázisában és a következő eredményekre jutottak:
1.
A megemelkedett vércukorszint a legvalószínűbb független, önmagában is veszélyes kockázati tényező, mely megmagyarázza, hogy az egyébként egészséges embereknél a kialakuló betegség súlyossága miért kapcsolódik az életkorhoz és az ismert társbetegségekhez.
2.
A megemelkedett vércukorszint a SARS-CoV-2 fertőzés gyakorlatilag minden lépését megkönnyíti és segíti,
3.
A megemelkedett vércukorszint növeli a glükóz mennyiségét a tüdő légúti felszíni folyadékában (ASL), ami szétveri a tüdő elsődleges veleszületett vírusellenes védekezőképességét, megkönnyíti a vírusfertőzést és a vírus replikációját.
4.
A megemelkedett vércukorszint az immunválasz rendellenességeit okozza, – ez megkönnyíti a citokin vihar kialakulását és az akut légzési distressz szindróma (ARDS) kifejlődését,
5.
A megemelkedett glükózszintek szinergikusan hatnak a SARS-CoV-2-függő angiotenzin-konvertáló 2 enzim (ACE2) inaktiválással, – megkönnyíti a többszervi betegségek, majd elégtelenségek kialakulását, valamint a trombotikus kórképek megjelenését.
Vércukorszint és covid-19
Forrás:
Tégy időben az anyagcseréd egészségéért!
———-
Ha még vannak kérdéseid, itt tudsz hozzám tanácsadást foglalni:
Várlak szeretettel a Kortalanul Premium Életmód Programban is:

Hozzászólás

<

20 − 6 =

Scroll to Top